Türk Gıda Kodeksi Şeker Tebliği’nde Değişiklik Yayımlandı
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan “Türk Gıda Kodeksi Şeker Tebliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ”, Resmi Gazete’de yayımlanarak resmiyet kazandı.
Yayımlanan tebliğ, şekerlerin üretiminden tüketiciye ulaşmasına kadar olan süreçte uygulanacak kuralları belirlemektedir.
Yapılan değişiklikle birlikte, tebliğ kapsamındaki ürünlerin etiketlenmesine ilişkin yeni hükümler getirilmiştir.
Buna göre, ürün adlarından sonra “dekstroz veya dekstroz monohidrat”, “dekstroz veya susuz dekstroz”, fruktoz, “glukoz şurubu veya glukoz-fruktoz şurubu veya fruktoz-glukoz şurubu” ve “kurutulmuş glukoz şurubu veya kurutulmuş glukoz-fruktoz şurubu veya kurutulmuş fruktoz-glukoz şurubu” gibi ürünlerin elde edildikleri kaynaklar parantez içinde belirtilmelidir.