Sosyal yardım ödemelerine zam. Yaşlı, engelli, doğum yardımı kaç lira oldu?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal desteklerle ilgili olarak Hizmetler Başvuru Rehberi’ni yayımladı. Rehberde, destek ödemelerinin yeni miktarlarına yer verildi.

Memur maaşına yapılan yüzde 19,31 zam oranı doğrultusunda artırılan sosyal yardım ödemelerinin yeni tutarları duyuruldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yayınladığı yeni Hizmetler Başvuru Rehberi’ne göre, sosyal yardım ödemelerinin yeni tutarları aşağıdaki gibi güncellendi:

– YAŞLI AYLIĞI: 4.181,63 TL
– ENGELLİ AYLIKLARI: Yüzde 40-69 arası engelliler için aylık 3.338,06 TL, yüzde 70 ve üzeri engelliler için aylık 5.007,08 TL
– ENGELLİ YAKINI AYLIĞI: 3.338,06 TL

Bu güncellemelerle birlikte, sosyal yardım ödemeleri memur maaş zammına paralel olarak artırılmış oldu.

TÜRKİYE AİLE DESTEK PROGRAMI

Bu program kapsamında 24 aya varan nakdi yardımlar sağlanmakta olup, miktarlar 850-1.250 TL arasında değişiyor.

Çocuk sayısına göre değişkenlik gösteren çocuk destek bileşeni ödemeleri 350-650 TL arasında belirlendi.

DOĞUM YARDIMI: İlk çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üçüncü ve sonraki çocuklar için 600 TL nakdi destek sağlanıyor. Çoklu doğum yardımı için ise aylık 400 TL olmak üzere her 2 ayda bir nakdi yardım yapılıyor.

TÜİK VERİLERİ AÇIKLADI

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından duyurulan verilere göre, SGK maaşlarına %24,37 oranında zam yapıldı. Bu zam oranıyla birlikte evde bakım yardımı da memur maaşlarındaki artışa paralel olarak yükselerek 9.489 TL’ye çıktı.

9 BİN 489 LİRAYA YÜKSELDİ

Temmuz ayında evde bakım maaşı 7.608,77 TL iken, yapılan bu zamla birlikte artık 9.489 TL olarak ödenecek. Yeni zamlı maaşlar Ağustos ayında vatandaşların hesaplarına yatırılacak.

ÖDEMELER HESAPLARA YATIRILMAYA BAŞLANDI

Bakan Mahinur Göktaş, temmuz ayında yaşlı ve engelli aylıklarının da hesaplara yatırılmaya başlandığını açıklamıştı.

Göktaş, “Bu kapsamda 2,7 milyar lira yaşlı ve 2,1 milyar lira engelli aylıkları olmak üzere toplam 4,8 milyar lira tutarındaki aylıkları hak sahiplerinin hesaplarına yatırıyoruz. Vatandaşlarımızın herhangi hak kaybı yaşamaması için temmuz ayı farklarını da ağustos ayı dönem ödemesiyle birlikte hesaplara aktaracağız” demişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir