Zehra Bayır’ı öldüren işletme sahibine ağırlaştırılmış müebbet

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Selimiye Mahallesi’ndeki bir eğlence mekanında 24 Temmuz 2022 tarihinde öldürülen ardından su havuzuna atılan 18 yaşındaki Zehra Bayır cinayeti davasına Bodrum 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmaya Bodrum kadın Dayanışma Derneği adına Davayı  Av. Merih Meltem Anayaroğlu ve Av. Evrim İnan’da katıldı.

ÖLDÜRÜLÜP SÜS HAVUZUNA ATILMIŞTI

Burada eğlence mekanında çalışan Bayır, iddiaya göre 24 Temmuz’da para meselesi nedeniyle tartıştığı işletme sahiplerince başına sert cisimle vurulup öldürüldü, cesedi de bahçedeki havuza atıldı.

Zehra Bayır’ın cenazesi, 26 Temmuz’da memleketi Konya’da defnedilirken, cinayetle ilgili gözaltına alınan 7 şüpheliden 3’ü ise tutuklanmıştı.

Muğla İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler Zehra Bayır’ın ölümü ile ilgili olarak İlimder İlter, Ömer İlter ve Ünal Karakülah ‘Kasten öldürme, suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme’ iddiası ile çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmış, Hatice Koç, Taner Kırgözlü ‘Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme’, Ahmet Gedük isimli şüpheli ise ‘Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme suçuna yardım etme’ iddiası ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

İŞLETME SAHİBİNE AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET VERİLDİ

Yaklaşık on saat süren duruşma sonrasında Zehra Bayır’ı öldüren işletme sahibine ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Bodrum kadın Dayanışma Derneği yaptığı  açıklamada “Sanık İlimter ilter’in üzerine atılı bulunan kadını kasten öldürme suçunu istediği sabit olmakla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldığı ve suç delillerini yok etme gizleme veya değiştirme suçunu fikir ve eylem birlikteliği içerisinde gerçekleştirdiği sabit görülen Ömer İlter ve Ünal Karakülah hakkında 4 yıl 6 ay hapis cezası Hatice Koç Taner kır gözü oğlu bir yıl hapis cezası ile hükmün açıklanmasının geri bırakılması S.S.K. ve T.İ. hakkında on ay hapis cezası ve H.A., G.B. ve Ahmet Gedik hakkında beraat kararına karşı İstinaf yolu açık olup duruşma SEGBİS ile tek bir ide kayıt altına alındığı için ayrıntılar hakkında duruşma tutanakları ve kararına yazılmasın sonrası ayrıca açıklamada bulunacağız” denildi.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx